Docenten Salsa

MORRY KRISPIJN

Is de oprichter en eigenaar van Salsaventura. Zonder twijfel behoort Morry tot een van de meest bekende Salsadocenten in Nederland. Met ruim 18 jaar ervaring in het lesgeven kent hij de fijne kneepjes van het vak.

Morry startte in 1996 met welgeteld 2 cursisten! Ondanks de beperkte opkomst besloot hij destijds de cursus toch door te laten gaan. ‘The word got out’ en deze eerste groep groeide binnen enkele weken uit tot 18 cursisten waarna al snel een verhuizing noodzakelijk was. Nog geen jaar later telde de dansschool meer dan 400 cursisten.

Anno 1996 is Salsaventura de grootste aanbieder op het gebied van Salsa danslessen in Nederland en volgen er jaarlijks zo’n 10.000 cursisten danslessen bij Salsaventura. Naast het verzorgen van danslessen biedt Salsaventura het gehele lesprogramma aan op instructie dvd’s en verzorgt zij regelmatig workshops voor bedrijven en privéfeesten. De wekelijkse en maandelijkse Salsaventura feesten behoren tot de best bezochte feesten in de Nederlandse Salsascene.

Morry ontwikkelde het Salsaventura Docenten Opleidingsprogramma met het streven het niveau van lesgeven in Nederland te verbeteren. Dit om ervoor te zorgen dat mensen kwalitatief goede danslessen krijgen. De docentenopleiding is inmiddels een begrip in Nederland en staat bekend als een van de meest snelle en effectieve methodes om in korte tijd dansdocent te worden.

morry3

docenten-norvin

NORVIN NOCENTO

Norvin is in 1995 begonnen met Antilliaanse salsa, daarna Cubaanse salsa om uiteindelijk zijn eigen dansstijl te ontwikkelen welke bestaat uit een mix van New York style en LA style. Pas jaren later is hij begonnen met het verzorgen van danslessen. Eerst in Groningen en later ook in Enschede.

Zijn lesgeven staat vooral bekend als energiek, gezellig, gedreven, met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Naast het lesgeven in de Salsa is Norvin ook een zeer gedreven personal trainer op het gebied van life style, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en wellness in de breedste zin van het woord.

Zijn vermogen om het beste in de mens naar boven te halen maakt Norvin ook een zeer waardevolle docent binnen de Salsaventura docentenopleiding waar hij als Masterinstructor een groot deel van het docentenlesprogramma voor zijn rekening neemt.

 

Ronald Pieters

Ronald is geboren in Amsterdam (1987) en begon met dansen in 2006 op negentienjarige leeftijd. Nadat hij 13 jaar lang wekelijks het voetbalveld opzocht maakte hij de overstap naar Salsa.

Zonder enige danservaring begon hij zijn eerste cursus bij SalsaRoy (nu Plaza Danza) in Groningen. Na een jaar sloeg de verslaving toe en begon hij door heel Nederland te reizen om lessen te volgen en om het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk te brengen. Getraind door bekende dansers als Raul Kambel, Brian Libier en Mechteld Sterk, begon hij uiteindelijk zijn eigen shows met zijn danspartner Vivienne Vicente en zijn eigen groep RV Sintesis.

Verder trainde en danste hij ruim 2 jaar lang mee in New York met het nummer 1 showteam ter wereld: Yamulee! Met dit showteam, onder leiding van Osmar Perrones, deelde Ronald het podium in onder andere New York en Zürich.

Om zijn kennis van het lesgeven te vergroten volgde Ronald in 2015 de Salsaventura docentenopleiding. Dit zorgde ervoor dat zijn danslessen, welke al op een zeer hoog niveau waren, nog meer structuur en impact kregen. Verder heeft Ronald, geïnspireerd door zijn voorbeeld Morry Krispijn, zich sterk op NLP (neuro linguistisch programmeren) gericht. Hij is ondertussen in het bezit van zijn NLP-Master en NLP-Trainers diploma. Zijn kennis van dans in combinatie met zijn NLP kennis maakt hem een ijzersterke trainer, die iedereen vooruit wilt helpen!

 

ronald_Pieters_salsaventura_docentenopleiding